BC Oostende verliest nipt van Bonn

Khalid Boukichou liet 18 punten optekenen tegen Bonn. © BELGA

Oostende verloor met 70-66 de opener van het Brussels tornooi tegen Bonn, de nummer vier van de voorbije Duitse competitie.

Oostende startte opnieuw sterk. Achteraan bleef alles dicht en in aanval zorgde Boukichou in zijn eentje voor een 0-7. Via een heel secure Archie van voorbij de driepuntlijn nam de kloof toe tot 16-27. In het tweede kwart staken de Duitsers een tandje bij in verdediging en dat voelde de kustploeg meteen. De shotkansen kwamen minder vlot en ook de afwerking verslapte.

Na de rust (32-36) opende Archie opnieuw sterk: 37-44. Toch sloeg de Oostendse motor niet meer aan. Clark (ex-Okapi) bracht Bonn via een nieuwe driepunter op 44-44. Vooral de verdediging onder doel was niet op niveau bij de Oostendenaars. Bonn nam de leiding over (59-53) maar zag Oostende via Archie en Boukichou tot twee keer toe aansluiten: 59-59 en 67-66. Boukichou realiseerde een stevige double-double: 18 punten (7 op 10 tweepunters en 4 op 6 vrijworpen) en 15 rebounds (8 defensieve en 7 offensieve) in 27 minuten. Archie knalde 4 van zijn 6 bommen binnen, Gibson slechts 1 op 10.

De Oostendse punten staan op naam van Archie 16, Boukichou 18, Demirtas 0, Djordjevic 9, Gibson 4, Hemeleers 0, Lambrecht 6, Marelja 4, Marnegrave 7, Rogiers 2.

Marelja maakte zijn heroptreden (4 punten en 3 rebounds in 8 minuten) na zijn knieoperatie. (PR)