BC Oostende start competitievoorbereiding zonder EK-gangers (en zonder coach)

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Landskampioen Oostende heeft de trainingen hervat. Slechts de twee eerste dagen is coach Dario Gjergja erbij want hij bereidt zijn vaderland Kroatië als assistent op de Europese kampioenschappen voor.

Ook de internationals Quentin Serron, Jean Salumu, Pierre-Antoine Gilet en Nedim Buza missen de eerste voorbereidingsweken door het EK. Voorzitter Johan Verborgh drukt de ambities uit: “Zo hoog mogelijk scoren in de FIBA Europe Cup, de Supercup, de beker van België en de competitie”, zegt de nieuwe praeses.

Natuurlijk is iedereen hongerig naar een vijfde titel op rij. Wie verzadigd is na al onze trofeeën, verlaat beter meteen de club”, beklemtoont coach Dario Gjergja. “We zijn verplicht opnieuw goede resultaten neer te zetten. Met vier nieuwelingen, waarvan de jongste (Buza) pas half september ons vervoegt, is er wel een aanpassingsperiode nodig. Bij de afwezigheid van de internationals kunnen de jongeren zich bewijzen.”

Oostende opent zijn oefencampagne woensdag 2 september thuis tegen Lille. De Zeekapiteins nemen deel aan de tornooien van Brussels en Bonn en plannen een vierdaagse stage (21-24 september) in Spa, meteen na het E.K. Dan zal de het team voor het eerst compleet zijn.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier