BC Oostende op zoek naar 16de beker van België

BC Telenet Oostende, de autoritaire leider, ontmoet in de bekerfinale betFIRST Luik.

Pierre-Antoine Gillet. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De nummer zeven elimineerde onderweg naar Vorst Nationaal wel Charleroi en Okapi Aalstar. De Luikenaars weten wat pieken is.

Dit seizoen won Oostende al 26 van zijn 30 matchen tegen Belgische tegenstanders: 22 op 25 in competitie, 4 op 5 in de bekercampagne. “Je mag ons de favoriet noemen maar er is geen enkele sprake van onderschatting”, zegt Pierre-Antoine Gillet. Luik deed het in competitie minder goed maar haalde 5 op 5 in de bekercampagne.

Aan zee zijn de twaalf kernspelers allemaal fit. Sinds vrijdag is het trainingsschema aangepast. De Zeekapiteins trainen drie dagen op rij telkens om 15 uur, het tijdstip van de finale. In Luik zijn er lichte twijfels over Nyakundi (kuit) en Adams (knie).

In de bekergeschiedenis is Oostende de meest aanwezige finalist. De kustploeg is er op paasmaandag voor de 25ste keer bij. In hun 24 vorige finales veroverde Oostende vijftien keer de beker. Een eventuele nieuwe en dus zestiende bekerwinst resulteert in een tweede three-peat. In 1981, 1982 en 1983 wonnen de Oostendenaars al driemaal op rij de beker. Na de cups van 2013 en 2014 is een herhaling hiervan een mogelijkheid. Luik is aan zijn vierde finale toe en won er één, in 2004 tegen Oostende. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.