BC Oostende neemt de maat van Kangoeroes Willebroek

Dusan Djordjevic was terug na een meniscusletsel. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

BC Oostende won met 90-68 en boekte zaterdagavond zijn twaalfde competitiezege op rij.

De landskampioen kwam in eigen huis echter nogal moeizaam uit de startblokken tegen de gretige Kangoeroes uit Willebroek. Eversley bracht zijn team zeven punten voor, waarop Serron voor de eerste korf – mét bonus – van het nieuwe kalenderjaar zorgde in de Sleuyter Arena. De eerste voorsprong volgde snel en kwam uit de handen van kapitein Djordjevic, opnieuw op het parket na het meniscusletsel aan de linkerknie (10-8). Willebroek liet zich weliswaar niet uit zijn lood slaan en klampte aan onder impuls van een trefzekere Taylor. De bom van Gillet op het einde van het eerste kwart bracht het publiek massaal op de banken. Een 0-7 later stond Oostende weer bij af (24-24). In de tweede periode werd de kustploeg voortdurend op achtervolgen aangewezen. Heel wat slordigheden en concentratieverlies, mede dankzij referee Nick Van Den Broeck die opnieuw de rol van leading actor opeiste. Na de technische fout voor Gibson moest ook coach Dario Gjergja eraan geloven, waardoor de bezoekers met een voorsprong richting kleedkamers trokken (40-44).

Djordjevic neemt zijn ploeg op sleeptouw

Na de rust werd orde op zaken gesteld. Generaal Djordjevic nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde met zijn zeven punten in het derde kwart voor een beslissende kloof. Zo ging het van 49-44 naar 63-47. De twaalfde competitiezege op rij in de Scooore League was bijgevolg een feit. In het slotluik verzorgden de jonge Buza en co het spektakel voor de fans. De Kangoeroes waren toen al lang uitgesprongen en moesten de kelk tot op de bodem ledigen. De wedstrijd eindigde met een dikke twintiger bij 90-68 dankzij twee vrijworpen van rookie Lambrecht. Woensdagavond speelt Oostende een belangrijk Europees duel tegen Türk Telekom Basket, coleider in groep Q van de Round of 32. (SD)

Quarterstanden: 24-17, 16-27, 27-12, 23-12.

BC Oostende: Serron 7, Katic 3, Djordjevic 14, Archie 6, Gibson 8, Lambrecht 2, Marelja 6, Buza 15, Marnegrave 0, Gillet 8, Salumu 11, Boukichou 10

Willebroek: Taylor 24, Eversley 16, Geukens 1, Mangano 6, Wroblicky 2, Deroover 6, Van Hoey 0, Oveneke 7, Robert 6

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier