BC Oostende kwalificeert zich vlot voor halve finales

Jean Salumu gaf mee de eerste minuten kleur. © a-Bart
Redactie KW

Op het terrein in Neder-Over-Heembeek, waar BC Oostende vorig jaar de landstitel vierde, heeft de kustploeg zich met een 63-84-zege tegen Brussels vlot gekwalificeerd voor de halve finales.

De openingskorf van Salumu, een bom van Kesteloot en een dunk van Fieler gaven de eerste minuten kleur. Maar Smith en Loubry waren niet onder de indruk. Met een 8-0-run brachten ze Brussels 19-13 voorop.

Djordjevic bombardeerde 20-20-cijfers na tien minuten op het scorebord. Brussels moest bij 26-25 het hoofd buigen. Met twee bommen wees Mihailovic de goede richting aan: 26-31. Fieler verhoogde de aantrekkingskracht door in een paar seconden tijd met blockshots op zowel Simmons als Peterson uit te pakken. Bij de volgende actie overschreed hij met een bom de grens van tien eenheden: 28-40. Lasisi, goed voor drie bommen in het tweede kwart, had de grootste inbreng in de 30-48-ruststand. Enig minpuntje van de Oostendse kant was de technische fout die Salumu van ref Nick Vandenbroeck hoorde.

Match in definitieve plooi

Na de rust kletste Kesteloot meteen de twintiger (30-50) op het bord. Jekiri, Djordjevic en Fieler dwongen Brussels bij 34-59 tot een time-out. Maar de match lag toen al in zijn definitieve plooi. Maximum leidden de Zeekapiteins bij 42-68 met 26 eenheden. Even dook Brussels nog onder de twintigergrens, maar uiteindelijk kwam dat verschil in de eindstand (63-84) na een vijfde bom van Lasisi toch op het bord.

Vrijdag speelt BC Oostende zijn eerste halve finale thuis tegen Okapi Aalstar of Bergen, dat in hun kwartfinalereeks woensdag een derde match speelt.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier