BC Oostende klopt Charleroi

© BELGA

BC Telenet Oostende marcheert rechtdoor naar de poleposition voor aanvang van de play-offs. Het klopte Charleroi met een 70-74-overwinning.

Op de derde speeldag van de Final Round van de Scooore-League heeft BC Telenet Oostende een nipte maar verdiende 70-74-overwinning behaald in de Spiroudôme van Charleroi. Charleroi opende met 5-0 en 11-5, maar Gillet driepunterde naar 11-14. Oostende won het eerste quarter met 13-16. Via 13-20 bombardeerde Salumu de Karolingische korf naar 19-31 in de zeventiende minuut. Oostende leidde aan de rust met 27-35. Een lay-up van Salumu vergrootte de kloof naar 29-42.

© BELGA

Sterke Djordjevic

Na een halfuur had Charleroi de kloof herleid na 43-53 tot 50-54. Collins beende bij tot 57-58. Djordjevic legde aan de vrijworplijn de 70-74-eindstand vast. Jean Salumu was met 16 punten (3 op 5 tweepunters, 2 op 4 bommen, 4 op 4 vrijworpen) in 23 minuten topschutter bij de Zeekapiteins. Kapitein Dusan Djordjevic haalde met 13 punten (1 op 3 tweepunters, 1 op 2 bommen en 8 op 8 vrijworpen), 2 rebounds en 6 uitgelokte fouten de beste computerevaluatie.