BC Oostende kansloos onderuit in Polen

Redactie KW

BC Oostende deed dinsdagavond in en tegen het Poolse Zielona Gora een slechte zaak in de groepsfase van de Champions League.

De landskampioen kon opnieuw rekenen op kapitein Djordjevic, wedstrijdfit na zijn knieoperatie, maar moest een zieke Fieler achterlaten in zijn hotelkamer.

Nadat de eerste periode winnend werd afgesloten (14-17), door onder meer een sterke invalbeurt van Schwartz, nam de thuisploeg de wedstrijd volledig in handen halfweg het tweede luik. Oostende hield tot dan gelijke tred via Mwema, maar toen het scheidsrechterlijk trio even het noorden kwijtraakte, keek Salumu plots tegen vier fouten aan.

Zo ging het snel van 38-36 naar 47-36, een kantelmoment in de match. Eentje dat de kustploeg niet meer kon rechtzetten, want in de tweede helft diepten de Polen de kloof geleidelijk aan nog verder uit. Op de koop toe kreeg ook Kuridza zijn vierde fout aangesmeerd en wees het scorebord 56-40 aan. Dichter dan negen punten (60-51) zou Oostende niet meer komen. Het thuispubliek smulde intussen pap van een ontketende Dragicevic, de heerser onder het bord langs beide zijden van het parket. Het slotquarter was er eentje voor de statistieken.

Zielona Gora hakte een teneergeslagen BCO volledig in de pan met een dertiger tot gevolg (98-68). Met een zesde plaats in de groep moet Oostende hopen dat zowel Aris als Bonn woensdagavond hun partij niet winnen, om de kansen op het vangnet van de Europe Cup gaaf te houden.

(SD)

ZIELONA GORA – BC OOSTENDE 98-68

(14-17, 33-21, 18-13, 33-17)

ZIELONA GORA: Florence 0, Muric 6, Matczak 5, Mokros 16, Gecevicius 10, Dragicevic 24, Markovic 1, Kelati 8, Grudzinski, Hrycaniuk 9, Zamojski 6, Koszarek 13

BC OOSTENDE: Lambrecht 0, Lasisi 5, Schwartz 9, Buza 0, Mwema 13, Salumu 11, Myers 7, Djordjevic 8, Kuridza 6, Kesteloot 2, Jekiri 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier