BC Oostende kan nog geen finaleticket veroveren

In de vierde halve finale heeft Oostende een 71-70-nederlaag geleden bij Limburg United. Hierdoor is zaterdag in Oostende een vijfde wedstrijd nodig.

Hulls en Archie namen elk voor hun team de vijf eerste punten voor hun rekening: 5-5. De aanvallen kregen moeilijk een positieve afrondingwant na 4 minuten had Limburg slechts 1 op 6 tweepunters benut en Oostende 1 op 5. Katic en Gibson stuurden Oostende in een defensief kwart naar 5-9.

Na 11-13 kabbelde het tweede kwart naar 17-17. Vijf punten van Archie en één vrijworp van Boukichou brachten de kustploeg 17-23 voorop. De Limburgers krabbelden terug en trokken halverwege de match met een tweepunten-achterstand (29-31) naar de kleedkamer. Limburg United had 12 op 29 veldkorven benut, Oostende 12 op 27.

Thomas vlamde bij de hervatting meteen vijf punten in de Oostendse mand: 34-31. Na 23 minuten leidde Oostende na een korf van Katic met 36-37. Toen ontplofte Limburg United. Een 10-0 stuwde hen in 1’15” naar 46-37. Een jumpshot van Lasisi overschreed bij 51-40 de tienpuntengrens. Na 54-43 milderde Boukichou tot 54-45 aan het halfuur. Gibson knaagde daarna meteen tot 54-49 aan die achterstand.

De Limburgers renden tot 59-51 weg waarna de Zeekapiteins de achtervolging inzetten: 60-55 en via Archie en Katic 60-59, Halverwege het vierde kwart leidde de thuisploeg met één puntje: 62-61. Love en Hulls namen opnieuw afstand: 66-61. Een driepunter van Thomas zorgde voor een verschilvan zeven eenheden (69-62) op 3’30” van het eindsignaal. Salumu en bommen van Djordjevic en Archie deden de score helemaal kantelen: 69-70. In een slordige slotfase schoof Love op assist van Vanwijn de korf van de Limburgse overwinning binnen: 71-70.

Er volgt zaterdag een vijfde en beslissende match in Oostende.