BC Oostende kan niet stunten in Italië

Coach Gjergja en Dusan Djordevic op de persconferentie na de match. © GF
Redactie KW

Een gehavend Oostende, zonder Mwema (rug), is er niet in geslaagd te stunten tegen het Italiaanse Sassari. Daarvoor gaven de Oostendse steunpilaren Thompson, McIntosh en Angora te weinig thuis. Coach Gjergja, die voor de gelegenheid de debuterende Gaelle Bouzin als assistent-coach naast zich had, moest lijdzaam toezien hoe zijn jeugdige bende bij momenten een lesje in efficiëntie kreeg. Eindstand: 90-71.

Kapitein Dusan Djordjevic toonde in de openingsfase met 8 punten zijn ploeg de juiste weg. De onhoudbare center Bilan plaatste samen met bommenwerper Vitali echter een eerste tussenspurt voor de Italianen. Toen Pierre hen daarin steunde was de eerste echte kloof een feit (32-17).

Terugkeer in tweede kwart

Twee bommen op rij van Schwart en enkele mooie korven van Sylla konden de pil wat verzachten (34-27), maar de Italiaanse competitieleider voerde in het zicht van de rust het tempo weer op en met hun zesde driepunter zorgden ze voor een bijna twintiger (45-27).

Oostende had toen precies twee keer naar de vrijworplijn mogen gaan, de thuisploeg twaalf keer. Beide coaches hadden hun frustraties al richting het scheidsrechterstrio geuit met elk een technische fout als gevolg.

In het zicht van de rust duwde Sassari nog even door. De twintiger (58-35) net na rust zorgde echter voor een kleine ommekeer. Terwijl de thuisploeg de slordigheden opstapelde, ontwaakte center Thompson. Met enkele inleggers bracht hij de kloof terug tot tien eenheden (60-50). Het aangewakkerde Oostendse vuur werd echter door hun zwakke afwerking op vrijworpen (5/15) tenietgedaan.

De 2m13 grote center Bilan pakte met een buzzerbom alle Oostendse hoop meteen weer weg op het einde van het derde kwart. Het slot was er voor een te wisselvallige kustploeg te veel aan. Vitali maakte er met een simpele inlegger opnieuw een twintiger van (83-63).

Technische fout

Buysse en Schwartz werkten nog secuur een driepunter af, maar meer zat er niet meer in. De technische fout van een onzichtbare Angola was typerend voor de frustraties die binnen het Oostendse kamp oplaaiden. Sassari, gemiddelde vijf jaar ouder dan Oostende, liet zijn vele jaren Euroleague-ervaring gelden, maar de terugkeer van de kustploeg in het tweede en derde quarter is toch een lichtpunt.

(John Loncke)

SASSARI: Spissu 5, McLean 1, Bilan 23, Sorokas 7, Evans 9, Pierre 15, Gentile 7, Vitali 15, Jerrels 6

OOSTENDE: Buysse 7, Van der Vuurst 6, Schwartz 9, Angola 9, Desiron 2, Buysschaert 2, Djordjevic 8, Thompson 15, McIntosh 3, Sylla 10

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier