BC Oostende gaat op juiste elan verder met (nipte) winst tegen Aalstar

Twee dagen na zijn Europese stuntzege heeft leider Oostende ook de maat genomen van Okapi Aalstar. De Zeekapiteins wonnen met 80-79.

Zes bommen van Oostende kleurden het openingskwart. Gillet (2), Newbill (2), Djordjevic (1) en Mwema (1) stuurden de koplopers via 16-10 naar 24-17. Na negen minuten had coach Gjergja al zijn volledige basis-vijf vervangen. Kuridza, Walden en Mwema gingen op hetzelfde elan verder en dwongen coach Ibens vroeg bij 31-17 tot een time-out. De refs smeerden in minder dan vier minuten de kustploeg vijf fouten aan. Zo naderde Tofi tot 31-24. Oostende kreunde en Taylor zorgde zelfs voor 39-36. Amis zag zijn gelijkmaker-bom verkeerd landen. Katic legde de ruststand bij 41-36 vast op pass van Djordjevic.

Newbill en Djordjevic gaven de Oostendenaars vroeg in het derde wedstrijdschuifje nieuwe zuurstof: 56-47. Oostende had al elf driepunters in de mand gejaagd toen Geukens (2) en Amis (1) vanaf de 27ste minuut ook het Okapi-afstandswapen uit de sporttas haalden. De score kantelde. Bij 58-59 bracht Tofi de Ajuinen op voorsprong. Het werd hels in de arena toen coach Gjergja een technische fout hoorde. De Thaey miste zijn vrijworp maar knalde uit de extra-aanval een bom binnen: 65-68. Okapi proefde al de smaak van de zege, temeer omdat Oostende in foutenlast belandde. Bezoeker Geukens hoorde echter zijn vijfde fout en Djordjevic driepunterde naar 77-75. Een block shot van Gillet op Tofi en een bom van Walden zorgden voor 80-77. Na de ansluitingstreffer van Troisfontaines miste dezelfde speler de bom van de zege. Oostende won met 80-79.