BC Oostende gaat op juiste elan verder met (nipte) winst tegen Aalstar

© BELGA
Redactie KW

Twee dagen na zijn Europese stuntzege heeft leider Oostende ook de maat genomen van Okapi Aalstar. De Zeekapiteins wonnen met 80-79.

Zes bommen van Oostende kleurden het openingskwart. Gillet (2), Newbill (2), Djordjevic (1) en Mwema (1) stuurden de koplopers via 16-10 naar 24-17. Na negen minuten had coach Gjergja al zijn volledige basis-vijf vervangen. Kuridza, Walden en Mwema gingen op hetzelfde elan verder en dwongen coach Ibens vroeg bij 31-17 tot een time-out. De refs smeerden in minder dan vier minuten de kustploeg vijf fouten aan. Zo naderde Tofi tot 31-24. Oostende kreunde en Taylor zorgde zelfs voor 39-36. Amis zag zijn gelijkmaker-bom verkeerd landen. Katic legde de ruststand bij 41-36 vast op pass van Djordjevic.

Newbill en Djordjevic gaven de Oostendenaars vroeg in het derde wedstrijdschuifje nieuwe zuurstof: 56-47. Oostende had al elf driepunters in de mand gejaagd toen Geukens (2) en Amis (1) vanaf de 27ste minuut ook het Okapi-afstandswapen uit de sporttas haalden. De score kantelde. Bij 58-59 bracht Tofi de Ajuinen op voorsprong. Het werd hels in de arena toen coach Gjergja een technische fout hoorde. De Thaey miste zijn vrijworp maar knalde uit de extra-aanval een bom binnen: 65-68. Okapi proefde al de smaak van de zege, temeer omdat Oostende in foutenlast belandde. Bezoeker Geukens hoorde echter zijn vijfde fout en Djordjevic driepunterde naar 77-75. Een block shot van Gillet op Tofi en een bom van Walden zorgden voor 80-77. Na de ansluitingstreffer van Troisfontaines miste dezelfde speler de bom van de zege. Oostende won met 80-79.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.