BC Oostende dient Turkse Ankara eerste nederlaag toe

© BELGA
Redactie KW

In een heerlijke spektakelmatch van 1u50′ heeft Oostende de clash tegen de ongeslagen co-leider Ankara met 77-74 gewonnen. Een verdiende en belangrijke zege!

Na een fout van Kurtoglu opende Gibson aan de vrijworplijn de score. Het duurde wel 2’46” vooraleer een eerste Oostendse veldkorf binnensuisde. Serron driepunterde naar 5-4. Katic en Serron dikten in de vijfde minuut aan tot 11-6. Djordjevic verhoogde het verschil naar 18-11. Na een mildering door Buckner resulteerde een moeilijke maar knap afgewerkte actie van Marnegrave-Boukichou in 20-15-cijfers na het initiële kwart.

Twee veldkorven van Buckner brachten Ankara opnieuw in de buurt van Oostende: 20-19. Na een technische fout voor een geprikkelde coach Hakan Demir, die een verloren bal met de voet richting tribune verlengde, bracht Salumu aan de vrijworplijn Oostende 27-21 voorop. Kapitein Djordjevic bombaardeerde een 38-29-score op het bord wat de Turkse coach tot een eerste time-out verplichtte. De geelhemden trokken met een 42-36-voorsprong naar de kleedkamer.

Het derde kwart opende haperend maar Katic bracht met vier punten op rij in de 25ste minuut de Turken opnieuw in verlegenheid: van 47-44 naar 51-44. Maar Ankara keerde opnieuw terug. Na een vierde fout van Gibson zette Jenkins drie vrijworpen om: 55-54 en een time-out van coach Gjergja.

De spanning steeg ten top toen Kurtoglu de bezoekers bij 65-65 langszij bracht en Özer zelfs voor 65-67 zorgde. Djordjevic en co hielden het hoofd in een bloedstollende slotfase koel.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier