BC Oostende boekt tiende competitiezege op rij

© BELGA
Redactie KW

Nog steeds zonder Djordjevic, maar wel met de genezen Katic, behaalde Oostende een 89-78-zege tegen Brussels. De Zeekapiteins blijven de autoritaire leiders.

Zes punten van Archie kruidden de 11-9-start. Bommen van Gibson en Gillet dwongen coach Crevecoeur aan 17-9 tot een eerste time-out. De Oostendenaars pakten in het openingskwart met vier steals uit en ze scoorden hun veldkorven aan 67 %. Brussels vond voorbij de driepuntboog moeizaam (1 op 7) de juiste richting.

Katic en Gibson bouwden de kloof uit tot 34-21 maar Oostende hield halverwege de avond slechts zeven puntjes (41-34) over. Wanneer Loubry de achterstand naar 46-41-cijfers bracht, reageerden Boukichou (dunk) en Marnegrave (bom) kordaat: 51-41. Crevecoeur vroeg opnieuw een time-out aan. Vier bommen van Brown, Loubry en Lichodzijewski voedden de Brussels achtervolging: 61-56. BuZa en vooral Katic duwden de titelverdedigers vroeg in het vierde kwart opnieuw over de tienpuntengrens: 71-59. Toen Katic het niet eens was met een aanvallende fout op Muya gaf ref Renaville hem ook een technische fout. Sims en Muya brachten Brussels bij 73-69 op vier puntjes. Het moedige Brussels moest toch het hoofd buigen voor Serron, Gibson en Salumu. Dit is meteen de tiende competitiezege op rij van Oostende.

(PR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier