BC Oostende bevestigt suprematie met unieke zevende titel op rij

Dario Gjergja © BELGA
Olivier Volckaert

BC Oostende schreef woensdagavond een stukje Belgische basketgeschiedenis. Zoals verwacht won het opnieuw van Antwerp Giants en kroonde het zich tot landskampioen. Voor de zevende keer op rij, uniek in het Belgische basket.

Eerder slaagden Semailles, Antwerpse, Racing Mechelen en Sunair Oostende erin om zes titels op rij te pakken. Maar de zevende titel leek wel vervloekt. Coach Dario Gjergja en zijn troepen maakten woensdagavond komaf met die vloek.

Wat deze winning streak van zeven titels op rij nog straffer maakt is dat BCO ook bezig is aan een reeks van zes bekers op rij. Dertien opeenvolgende trofeeën. Uniek in België en wellicht ook in Europa.

Maar niemand twijfelde nog aan die nieuwe titel voor BCO. Een reeks van 21 zeges, weken voor het einde van de reguliere competitie al zeker van de eerste stek en een sweep in de play-offs. De overige teams waren figuranten in de grote BCO-show.

BC Oostende maakte woensdag komaf met de vloek op de zevende titel op rij

Woensdag was Antwerp echter even geen figurant. De Giants waren erg lang de evenknie van de Oostendenaars in een nerveuze match. Zeker toen MVP en Speler van het Jaar Jean Salumu met een bloedneus niet meer kon spelen en toen de Giants in het derde quarter op voorsprong kwamen, was er toch lichte nervositeit bij BCO.

Maar andermaal toonde BC Oostende zijn klasse op het cruciale moment. Enkele verre bommen en cruciale blockshots deden de match in het voordeel van Oostende kantelen. Als BCO maar even het gaspedaal induwde, kon Antwerp moeilijk volgen. Na 33 minuten forceerde BCO een kloof van tien punten, de fans vierden toen al de titel en twee minuten voor het matcheinde begon de staande ovatie van het Oostendse publiek. Dat de match op 78-67 eindigde, is enkel belangrijk voor de statistieken.

Niet alleen de zevende titel op rij is uniek,het is ook de 19de titel in totaal. Die staan overigens mooi naast die 19 Bekers van België.

BC Oostende bevestigt suprematie met unieke zevende titel op rij
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.