BBC Zwevezele One wil knallen in de clash tegen Racing Brugge

Tom Vancayseele © VDB
Redactie KW

De topploegen in tweede landelijke wisselen mekaar af met het laten vallen van steken. Racing Brugge stak zichzelf in moeilijkheden door te verliezen, maar de week erop ging Zwevezele onderuit. De nummers één en twee spelen dit weekend tegen mekaar, maar Brugge blijft sowieso leider.

Vorige week was Zwevezele vrij, de week ervoor werd er in eigen huis met 84-98 verloren van Gent-Oost Eagles. “We hadden die match nooit in handen”, vertelt Mathias Jonckheere. “We hebben die terecht verloren, ook al hadden de scheidsrechters die niet in handen. Zes technische fouten kregen we toen. Het was alleen jammer dat we daardoor weer op twee wedstrijden achterstand van Racing Brugge kwamen, anders konden we nu spelen voor de eerste plaats.”

Zover komt het dit weekend niet, maar de topper tegen Racing Brugge geniet sowieso veel aandacht en leeft onder de spelers. “Het zal een spannende partij zijn”, gaat Jonckheere verder. “We moeten absoluut winnen om nog een kans te maken op de titel. Dat wordt niet gemakkelijk, want zelfs bij winst van ons moet Racing ook elders nog een steek laten vallen en moeten we minstens met zeven punten verschil winnen. Thuis kunnen we altijd iets meer, laat ons hopen dat het lukt. Deze ploeg heeft enorm veel ervaring en continuïteit. Zo heeft iedereen voor volgend seizoen al zijn woord gegeven. Het is ondertussen al het vierde seizoen dat iedereen samenspeelt. Hopelijk zijn al onze supporters op post dit weekend om ons naar de overwinning te schreeuwen.”

(BV)

Zaterdag 24 februari om 20.15 uur: BBC De Westhoek Zwevezele One – Racing Brugge One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier