BBC P Heuvelland kampioen in vierde provinciale C

BBC P Heuvelland is kampioen in vierde provinciale. © foto E.F.
Redactie KW

BBC P Heuvelland heeft zaterdagavond als eerste ploeg in West-Vlaanderen de kampioenstitel op zak. Het werd kampioen in vierde provinciale C na een overtuigende 78-44-winst tegen Jeugdbasket Scaldis Zwevegem.

In een tot de nok gevulde sporthal in Ploegsteert, met meer dan zeshonderd vurige supporters, hadden we terug het gevoel van vroeger. De supporters stonden bij manier van spreken met hun tenen op de lijn van het veld.

De match startte voor beide ploegen met veel missers en balverliezen. Toch was het de thuisploeg die na het einde van de eerste quarter met 17-12 leidde. In het tweede quarter was het vooral Voctor Looten die met meerdere bommen en assists de voorsprong uitdiepte, zodat bij de rust de match al gespeeld was: 39-22.

Het vierde quarter werd met 62-31-voorsprong begonnen, zodat alle spelers speelgelegenheid kregen van coach Manu Heughebaert. Toen het eindsignaal weerklonk stond de stand op 78-44, de zaal ontplofte, de schuimwijn vloeide en het netje werd door Jeremy Clep van de ring gehaald.

Er zal nog gefeest worden tot een stuk in de nacht,want dat kunnen ze ook in Ploegsteert.

(E.F./ foto E.F.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier