BBC Koksijde One telt nu ook twee broers Haentjens

Colin en Luca Haentjens spelen volgend seizoen allebei bij Koksijde. (foto MG)
Redactie KW

BBC Koksijde en broers, het is altijd al iets bijzonders geweest. Bij de Heren One speelden al twee broers Staelens en drie broers Degraeuwe. Met de komst van Colin van Basket@Sea zitten er nu ook twee broers Haentjens in de ploeg van coach Eddy Ponjaert.

Colin Haentjens zal volgend seizoen met dubbele licentie de landelijke U18 van Basket@Sea combineren met de One van BBC Koksijde die promoveerde naar tweede landelijke. Hij kijkt enorm uit om samen met zijn broer Luca te spelen. “Vroeger speelden we vaak samen in de tuin of op het pleintje bij de sporthal”, vertelt Colin. “Toen al voelden we elkaar goed aan. Luca is een harde werker met een goede defense. De ploeg komt voor hem altijd op de eerste plaats. Tijdens het voorbije seizoen was ik nog een trouwe supporter van mijn broer en BBC Koksijde. Vanaf nu zal ik naast hem spelen en de kleuren van BBC Koksijde verdedigen.”

De ploeg promoveert, maar alles wordt nieuw voor Colin. “Voor mij volledig onbekend terrein, bovendien is het voor het eerst dat ik seniorenbasket zal spelen. We zullen uitkomen tegen zeer sterke ploegen met veel maturiteit en ervaring. BBC Koksijde bestaat voornamelijk uit jonge en zelfopgeleide spelers die weliswaar nog veel groeimarge hebben maar totaal geen ervaring op dat niveau. We moeten realistisch zijn maar een paar keer stunten en het behoud verzekeren zou mooi zijn.”

Duidelijkheid

“Basket is mijn grootste passie. Later wil ik op het voor mij hoogst haalbare niveau spelen. Dit jaar zal al wat duidelijkheid verschaffen van tot wat ik al dan niet in staat ben. Mijn aantreden bij BBC Koksijde zie ik als een aanvulling op mijn jeugdopleiding. Sowieso wil ik de jeugdreeksen van Basker@sea volledig doorlopen.”

Voor broer Luca wordt het ook iets totaal nieuws. “Het samen trainen verliep al vlot en geeft ons een extra uitdaging. Hij is een echte teamspeler met veel talent en daar hou ik van. Voor hem is het terug thuiskomen en ik kan vol trots zeggen dat hij mijn broer is.”

Tweede landelijke zal voor Koksijde niet eenvoudig zijn. De laatste keer was het meteen retour naar eerste provinciale. “Tweede landelijke zal een grote uitdaging worden en is voor mij een primeur. In ons eerder jonge team zullen we veel ervaring kunnen opdoen en hopelijk wat wins meepikken. Voor mij is basket vooral kameraadschap, de meeste spelers van ons team en van de club ken ik al van kleins af aan. Ik wil gewoon genieten van deze prachtige sport. Altijd geef ik het beste van mezelf en probeer ik op het hoogste niveau te spelen dat ik aankan. Tweede landelijke zal dan ook de kers op de taart zijn van mijn basketbalcarrière.” (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier