BBC Gullegem zinkt verder weg in het degradatiemoeras: “Het behoud wordt moeilijk”

Redactie KW

Na de thuisnederlaag tegen Desselgem en de winst van Wytewa B tegen RHK Oostende zijn de kansen op behoud nog wat gedaald voor BBC Gullegem One.

Toch is er ook positief nieuws, want het clubbestuur slaagde er enkele weken geleden in om Jody Vanacker te overtuigen om volgend seizoen de eerste ploeg te coachen. “Zes jaar geleden, toen speelde de club ook in tweede provinciale, hadden ze me al eens gecontacteerd”, steekt Jody van wal. “Vandaar dat ze volgens mij nog eens hun kans gewaagd hebben. Indertijd heb ik voor reeksgenoot Avelgem gekozen omdat ik bij Avelgem een aantal spelers kon aantrekken en dat lag toen moeilijker bij Gullegem.”

“Het ziet er jammer genoeg naar uit dat het zeer moeilijk zal worden om in tweede provinciale te blijven. Er is een reguliere daler uit de reeks, maar er zijn supplementaire dalers als er West-Vlaamse ploegen zakken uit tweede landelijke. Izegem zal allicht dalen uit tweede landelijke dus moet Gullegem al twee ploegen achter zich houden en misschien drie als ZwevegemDeerlijk ook zou dalen. Ik heb echter beloofd dat ik de ploeg volgend seizoen zou coachen, wat ook het resultaat zou zijn.”

“In ieder geval kijk ik er naar uit om opnieuw seniores te coachen. Twee seizoenen geleden heb ik de tweede ploeg van Kortrijk Sport gecoacht in tweede landelijke, maar daar moest ik tactisch de lijn volgen die uitgetekend was door de eerste ploeg en dat lag me minder. Volgend seizoen zal ik tactisch opnieuw mijn eigen ding kunnen doen.”

“De voorbije twee seizoenen heb ik hoofdzakelijk jeugd getraind en daar ligt het accent vooral op het ontwikkelen van spelers en minder op resultaten. Wat bij seniores wel het geval is. Bij jeugd moet je er voor zorgen dat elke speler minimum 10 minuten speelt, bij seniores moet je er voor zorgen dat je met de spelers die je ter beschikking hebt aan het eind van de wedstrijd de overwinning behaalt.”

“Afhankelijk van het resultaat aan het eind van het seizoen hopen we op een rustig seizoen volgend jaar als Gullegem in tweede blijft. In het andere geval proberen we volgend seizoen opnieuw in tweede te geraken.” (FVD)

Zaterdag 14 maart om 18 uur: Oostkamp B – Gullegem One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier