BBC Gullegem ontslaat coach Wouter Vanhoorne

Het bestuur van BBC Gullegem nam vorige week dinsdag de beslissing om trainer-coach Wouter Vanhoorne door te sturen.

© MPM

“De tegenvallende resultaten hebben ons verplicht om naar oplossingen te zoeken want we willen absoluut in tweede provinciale blijven”, geeft voorzitter Viviane Demaitre aan. “Er is goede jeugd op komst en die willen we de kans geven om zo hoog mogelijk te spelen.”

We hebben uiteindelijk gekozen voor de makkelijkste optie, dat weten we ook wel. Het is ook in dit geval niet alleen de fout van de trainer, maar aan je spelerskern zit je wel vast voor de rest van het seizoen, een trainer kan je vervangen. De spelers moeten ook in eigen boezem kijken, misschien hebben sommigen wel het niveauverschil tussen tweede en derde provinciale onderschat. Misschien is het wel zo dat als je je niet genoeg inzet dat je dan in een aantal wedstrijden net dat tikkeltje te kort komt om de overwinning binnen te halen.”

Cruciale weken

“Na de nederlaag in Kortrijk heeft het bestuur me inderdaad meegedeeld dat de samenwerking stopt”, geeft Wouter Vanhoorne mee. “Vorig seizoen zijn we gepromoveerd na 23 overwinningen op 26. Dan weet je ook dat je met dezelfde ploeg moeilijk een even goed seizoen kan realiseren. Door allerlei omstandigheden was de start moeilijk, met enkele nipte nederlagen. In december wonnen we 2 keer en dacht ik dat de trein vertrokken was, maar 2 weken geleden verloren we thuis tegen titelkandidaat Izegem Two met amper 8 punten”

“Het klopt dat we cruciale weken voor de boeg hebben en dan moet je als bestuur inderdaad kiezen. Verder werken en hopen dat het betert ofwel een andere coach zoeken om de kentering teweeg te brengen. Blijkbaar waren er tijdens de kerstvakantie gesprekken geweest met de spelers en hadden sommigen aangegeven dat de klik met de coach er niet meer volledig was en dat ze liever verder gingen met een andere coach.”

Niet leuk

“Dit is niet leuk en de beslissing begrijp ik wel en begrijp ik niet. De drie ploegen die gepromoveerd zijn, staan alle drie onderaan, er is dus wel degelijk een verschil tussen derde en tweede. Als je regelmatig een tikkeltje te kort schiet om wedstrijden te winnen ontbreekt het misschien ook aan kwaliteit.”

“En ja, als je laatste staat dan kan dit gebeuren. Ik ga zeker niet weg met slaande deuren. We hebben anderhalf jaar goed samengewerkt. Dat bewijst ook het berichtje dat ik maandag van de voorzitter gekregen heb. De toekomst zal uitwijzen of het een goede beslissing was, maar ik hoop voor de club dat ze zich kunnen redden”, rondt Wouter af. (FVD)

Zaterdag 18 januari om 20 uur: Gullegem One – Iebac Ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.