BBC De Westhoek Zwevezele is de basketrevelatie in onze provincie

Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele One won afgelopen weekend met een dertiger verschil van Sint-Niklase Condors. De vlotte zege kreeg met de uitsluiting van zowel Cédric Renaudin als Dries Rotsaert een bijzonder wrange nasmaak. Komt er een effectieve schorsing, dan zou dat wel eens roet in het eten kunnen gooien om de titel in tweede landelijke te pakken.

Tegen Sint-Niklase won Zwevezele met ruime cijfers (99-69). “Het was een harde wedstrijd waarin onze tegenstander heel veel fouten maakte”, vertelt Ruben Casteleyn. “In de eerste helft hadden de scheidsrechters van dienst het nog goed in de hand. Over het spel moest alvast niet gediscussieerd worden, wij waren gewoonweg de beste ploeg. Ook in de tweede helft begonnen ze opnieuw heel agressief, waarbij Robinson onze scherpschutter Bourdeaux vasthield bij het maken van een lay-up. Toen hij zich wou loswringen, wilde Robinson hem nog een vuistslag verkopen. Onze twee grote jongens zien dit gebeuren en komen tussen. De voltallige ploeg van Sint-Niklaas kwam van de bank om zich te moeien.”

verkeerde beoordeling

In dat geval hadden de scheidsrechters de mogelijkheid om tal van spelers uit te sluiten, maar het werd vooral voor Zwevezele een koude douche. “Totaal onterecht worden Renaudin en Rotsaert uitgesloten, terwijl er niemand van Sint-Niklaas mocht vertrekken. Robinson én Bourdeaux kregen elk nog een onsportieve fout. Een volledig verkeerde beoordeling. Zij kregen vier vrijworpen én balbezit, maar na deze fase plaatsten wij meteen een 16-0 en de wedstrijd was gespeeld. Op dat moment hadden we het echt gehad met die mannen. We speelden hen van het kastje naar de muur en wonnen met een dertiger verschil. Hopelijk blijft het enkel bij de uitsluiting, maar het zou wel eens een schorsing kunnen worden.”

En dat zou wel eens goed mogelijk zijn, al zijn er ook nog mogelijkheden om dat te omzeilen zodat de titel niet in het gedrag komt door zonder centers te moeten spelen. Dit weekend is hekkensluiter Erpe-Mere de tegenstander, dan volgen nog twee West-Vlaamse tegenstanders, Izegem en Kortrijk Sport. “We hopen op een goed seizoenseinde. Met een drie op drie pakken we de titel en de promotie naar eerste landelijke. Met volgend seizoen zijn we nog niet echt bezig. Wat wel al vaststaat, is dat we volgend seizoen normaal naar eerste landelijke promoveren en dat doen we met volledig dezelfde ploeg als dit jaar.” (BV)

Zaterdag 24 maart om 20.30 uur: Black Boys Erpe-Mere – De Westhoek Zwevezele One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.