Baskettransfers ondanks én dankzij corona bij Oostkamp en Blankenberge

Redactie KW

Omdat er in 2020-2021 amper wedstrijden gespeeld werden, willen de meeste ploegen hun kern nagenoeg intact behouden. Hier en daar ontstaan toch enkele opportuniteiten, bijvoorbeeld omdat een ploeg het voor bekeken houdt.

Dat laatste is het geval bij Sgolba Aalter, dat zijn One-ploeg opdoekt. Daardoor komen meerdere spelers op de markt, waaronder Jonas Berquin (28), voorheen ook actief bij onder andere Gistel, Iebac Ieper en ACJ Brugge. Hij vond meteen nieuw onderdak bij Blankenberge. Coach Pieter De Rycker is in zijn nopjes met deze versterking, temeer omdat het erop lijkt dat Wim Van de Keere het einde van zijn spelerscarrière heeft bereikt.

Merel-broers

Twee broers van Jonas Berquin liggen nog onder contract bij Oostkamp One. Dat is het geval voor Cédric (31) en Renzy (27). Zij zullen in een nagenoeg ongewijzigde ploeg kunnen aantreden in 2021-2022, want zo goed als de hele kern verlengt zijn verblijf in de Valkaart. Het nieuws daar kwam vooral uit de coach-honk: Wim Meiresonne en Gerrit Major wisselen van plaats. Voor Major (40) betekent dat het debuut als head coach op nationaal niveau. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.