Baskettitel voor Dames D-Glas KBOB

De kampioenenploeg van KBOB Three met Thalissa Lambert, Jana Knockaert, Emily Legein, Eline Lattrez, Kim Bruyneel, Morgan Van Roey, Lindsey Jonckheere, Sarah Molkens, Jill Vanhoucke en Lien Yserbyt met coach Ryan Surmont. © FRO
Redactie KW

D-Glas KBOB Three pakte de titel op de laatste speeldag tegen BBC Koksijde (62-58).

De titel van eerste Provinciale Dames stond zondagmiddag op het spel tijdens de laatste competitiewedstrijd tussen KBOB Three en BBC Koksijde in het Sportcentrum Koninklijke Stallingen Oostende. De wedstrijd werd bijgewoond door een bijzonder talrijk een enthousiast publiek. BBC Koksijde moest winnen met vijf punten verschil om de titel te pakken.

In de eerste twee spelperioden domineerden de bezoekers de match. In de derde periode kreeg de thuisploeg meer en meer vertrouwen en in de vierde periode kwamen ze voor het eerst op voorsprong. Het bleef spannend tot in de slotminuut. Uiteindelijk pakte de fusieploeg de titel dankzij een nipte 62-58-zege.

Coach Ryan Surmont (25), ook nog speler van BBC Blankenberge (volgend seizoen BBC Izegem), prees na afloop de mentaliteit, de inzet en de teamspirit van zijn meisjes. “We zijn zenuwachtig gestart maar vanaf de derde periode hebben we onze drive teruggevonden en BBC Koksijde kon niet volgen. In de slotfase waren we beter en we hebben verdiend gewonnen. Het is leuk om de titel te vieren, maar op voorhand was al beslist dat we niet promoveren naar landelijke afdeling. De club heeft al een damesploeg in tweede landelijke en bovendien willen we de groep samen houden. Enkele talenten schuiven wel door, maar meerdere meisjes doen hogere studies, zitten op kot en kunnen onvoldoende trainen voor het niveau van landelijke. Ik blijf nog een seizoen trainer van de groep. Het is de bedoeling dat we ons nog een seizoen amuseren in eerste provinciale.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier