Basketseizoen van Filou Oostende vangt pas begin november aan

De spelers van Filou Oostende beperken zich tot individuele trainingen. © (Foto PR)
Redactie KW

Niet in het weekeinde van 2-3-4 oktober maar wel in het weekeinde van 6-7-8 november vangt de EuroMillions BasketballLeague aan. Eind volgende week maakt de liga het nieuwe schema, met meer dubbele weekeindes, bekend.

Wim Van de Keere, algemeen secretaris van de Pro Basketball League, somt de aanleidingen voor deze beslissing op. “Er zijn de reisbeperkingen op Europees vlak die momenteel nog gelden voor reizen van buiten de EU voor een groot aantal landen, waaronder de VS. Je hebt de verscherpte beperkende maatregelen getroffen door de Nationale Veiligheidsraad en er is ook het lokale verbod op contactsporten in bepaalde regio’s”, zegt Van de Keere. “De competitieformule en de formule van de Beker van België worden behouden.”

“De evolutie van de pandemie en de daaruit volgende beslissingen op Europees, nationaal en lokaal vlak laten onze clubs momenteel niet toe om het seizoen op een correcte manier voor te bereiden. We hadden een scenario uitgewerkt dat ons toeliet uit te wijken naar begin november, wat we hierbij geactiveerd hebben“, voegt Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League, hieraan toe.

“Filou Oostende brandt van ambitie en goesting om dit seizoen op zoek te gaan naar haar tiende landstitel op rij. Samen met de hele Oostendse basketfamilie – fans, sponsors, spelers en staff – willen we bouwen aan die ‘Perfect 10’“, reageert Marie De Clerck, algemeen manager van Filou Oostende. “We kunnen echter niet voorbij aan de nieuwe realiteit waar we met z’n allen mee geconfronteerd worden. De prioriteit moet nu in de eerste plaats liggen bij het verzekeren van de volksgezondheid en eenieders veiligheid. Als club zijn we dan ook solidair met de beslissing van de Raad van Bestuur van de Pro Basketball League om de competitie uit te stellen tot november 2020.

We blijven immers overtuigd dat onze wedstrijden moeten gespeeld worden in aanwezigheid van onze trouwe fans, abonnees en business seat houders.”

Alle spelers alsook de staff werden eergisteren, maandag, getest op Covid_19 en ze zijn allemaal gezond verklaard. De groepstrainingen vangen – om veiligheidsredenen – voorlopig niet aan, maar de spelers kunnen individueel hun conditie onderhouden.

“We begrijpen dat de supporters kennis willen maken met de nieuwkomers binnen de groep. Ook de spelers kijken er naar uit! Gezien de omstandigheden, vragen we echter een beetje geduld, en hopen we op een beter klimaat in september. De Versluys Dôme blijft deze maand dan ook gesloten voor het publiek.

“Voor hen die hun abonnement nog niet vernieuwd hebben, mondmaskers wensen af te halen of andere vragen hebben, blijft het secretariaat open op afspraak (tel. 059/51.26.27 – info@filou-oostende.be)“, besluit Marie De Clerck.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier