Basketdames van Deerlijk-Kortrijk Spurs verhuizen nu al naar Lange Munte

© ELD
Redactie KW

Een jaar vroeger dan voorzien ruilen de basketdames van Deerlijk-Kortrijk Spurs de Gaverhal in Deerlijk voor de Lange Munte.

“Het voltallige bestuur van Dames Deerlijk-Kortrijk Spurs heeft in samenspraak met het overkoepelende bestuur van de Kortrijk Spurs unaniem beslist om de eerste ploeg, die aantreedt in de hoogste klasse van het Belgisch damesbasketbal, vervroegd van Deerlijk naar Kortrijk te laten verhuizen zodat zij vanaf het seizoen ’20-’21 hun thuisbasis zullen hebben in de Lange Munte te Kortrijk”, vertelt voorzitter Albert Vanpoucke.

Meerwaarde

“De wedstrijden blijven gepland op zondag, maar er zullen bij speciale gelegenheden uitzonderingen zijn, zoals een beker en play-off wedstrijd. Maar de overstap van Deerlijk naar Kortrijk betekent geenszins dat ons vast team rond de ploeg zal verdwijnen. Deze overstap motiveert onze entourage nog meer om van de ploeg een meerwaarde in TDW1 te maken en voor hen primeert dat nog meer dan de plaats waar zij zullen spelen.”

“We zijn de Gemeente Deerlijk uiteraard blijvend dankbaar voor de voorbije jaren en zij zullen de goede samenwerking en vooral de memorabele momenten in de Gaverhal nooit vergeten! Ondanks de verhuis naar buur Kortrijk, zal Deerlijk voor altijd een deel van de identiteit uitmaken van de ploeg. Het is dan ook hun vurigste hoop dat alle trouwe supporters ook in de Lange Munte vanop de tribune hun ploeg zullen blijven toejuichen”, aldus Albert Vanpoucke. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier