Basketclub Oostkamp met titel naar tweede nationale

Redactie KW

In de piepkleine zaal van Falco Gent behaalde Oostkamp zondagavond (eindelijk) de titel.

Nadat het veertien dagen geleden in de eigen zaal in spanning wachtte op de uitslag vanuit Nijvel en een dag eerder geen steun kreeg van een gehandicapt Wevelgem, bleef De Pinte tot voor aanvang van de wedstrijd de enige concurrent. In de Gentse zaal viel echter geen nieuwe verrassing te noteren.

De Merels grepen de tegenstander meteen bij de keel. Buysse miste weliswaar zijn vrijworpen, maar hij zette zijn ploeg wel op weg naar de overwinning. Toen Scheirs in het tweede quarter ook reboundoverwicht afdwong en Vande Walle enkele driepunters lukte, stond er meteen een kloof op het bord.

Feest tot in de cafetaria

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Buysse drie bommen op rij scoorde en de wedstrijd besliste. Meer dan een kwartier voor affluiten (38-56) was de titel al zeker. Coach Minne kon zich concentreren op applausvervangingen. In plaats van voor een ware glansprestatie te gaan (50-74) betrok hij zijn youngsters in de festiviteiten. Die barstten ruim voor het einde van de wedstrijd (68-81) al los, eerst op de tribune, daarna op het veld en uiteindelijk ook in de kleedkamer en de cafetaria. Gerrit Major mocht het netje eraf knippen en bezorgde het prompt als trofee aan Nathan De Meulemeester, in het tussenseizoen overgekomen van … Falco Gent.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan Oostkamp niet meer bijgehaald worden. In de voorbije 23 wedstrijden verloor de verdiende kampioen trouwens slechts één keer (uit bij Nijvel).

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.