Basketclub Oostende manoeuvreert zich nog meer in een zetel tegen Bergen

Oostende gunde Bergen op de vierde speeldag van de Final Round geen schijn van kans. De Zeekapiteins vermorzelden de dichtste achtervolger in de stand met 83-56 en zijn op een zucht van pole-positiezekerheid voor de playoffs.


Vier Zeekapiteins eindigden in de dubbele cijfers: Gillet (16), Boukichou (14), Serron (12) en Ponitka (10). Nochtans hadden de Borains dankzij vijf bommen van Battle en Lasisi het duel het best (16-21) geopend. Van zodra Oostende zijn verdediging steviger sloot en de rebounds controleerde, onderging Bergen de wet van de sterkste. Elke Oostendenaar mengde zich in de luchtgevechten. Zo haalde Marnegrave de meeste terugkaatsers neer, zeven. Na het halfuur (55-44) stoomden Boukichou en co door naar een bijna-dertiger.

Na vier speeldagen in de Final Round telt Oostende een indrukwekkende 21-3-balans. Bergen heeft een 14-10-verhouding. Limburg United en Antwerp Giants, die nog een inhaalmatch tegen elkaar hebben af te werken, prijken met 14-9 in de stand. Okapi Aalstar (13-11) en Spirou Charleroi (12-12) moeten zich met de vijfde en zesde plaats tevreden stellen.

Als Oostende vrijdag in Antwerpen tegen de Giants wint, is het zeker van de polepositie die alle thuisvoordelen in de playoffs biedt.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.