Basketbondscoach Philip Mestdagh komt terug naar Kortrijk als jeugdtrainer

Coach Philip Mestdagh. © belga
Redactie KW

Ooit was hij speler bij Olbak-Bissegem, later assistant coach van Luc Vandewalle bij het fanion heren van Kortrijk Sport. Sinds de successen als bondscoach van de Belgian Cats op internationaal niveau bij de dames, kent elke basketliefhebber Philip Mestdagh. Hij keert nu terug naar Kortrijk als coach van de U14 Spurs.

Voor Kortrijk Spurs is het betrekken van de bondscoach in de jeugdopleiding een uitstekende zaak. Damesvoorzitter Veerle Waegemans was opgetogen het nieuws wat te kunnen toelichten: “We zijn inderdaad heel blij en trots te kunnen melden dat Philip Mestdagh nu deel uitmaakt van onze coaching staff. Belangrijk daarbij is dat Kortrijk Spurs dit schooljaar start met een ambitieus schoolproject in samenwerking met de volledige Rhizo-scholengemeenschap. De high-potential spelers en speelsters van de Kortrijk Spurs krijgen op maandag en donderdag tijdens de lesuren twee specialisatietrainingen onder leiding van coach Benny Mertens (coach Kortrijk Spurs dames One, eerste nationale en tevens ex-bondscoach, red.) en huidig bondscoach Philip Mestdagh. Met dit topsport-schoolproject willen de Kortrijk Spurs hun talentvolle jeugd (14-18 jaar) optimale kansen bieden op groei en talentontwikkeling. Naast dit schoolproject zal coach Philip ook de meisjes U14A onder zijn hoede nemen.”

Goede ranking

“De jeugdwerking van de Kortrijk Spurs is sinds de fusie in een stroomversnelling terechtgekomen. Op de ranking van Basketbal Vlaanderen staan de jongensploegen respectievelijk op de vijfde, tiende en vierde plaats ( U21/18/16). Bij de meisjes staan we zowel bij U19 als U16 op de eerste plaats! De ranking is een puntensysteem op basis van resultaten en structuur van de club”, vult Veerle Waegemans nog aan.

Bondscoach Philip Mestdagh verlengde zijn contract bij de dames van Namur niet en hoopte de stap naar het buitenland te kunnen zetten. Met de olympische kwalificatie voor de Spelen op zijn cv, was er dan ook een redelijke kans. Maar corona kwam ertussen. De kans om bij Spurs met Belgische talenten te kunnen werken en verder te bouwen aan de opvolging voor ‘zijn’ Belgian Cats, was te mooi om te laten liggen. Uiteraard gaat hij ook door met de Belgian Cats, de kwalificatiewedstrijden voor het EK, het EK zelf en de Spelen, die in 2021 zouden moeten kunnen doorgaan. (SJK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.