Basket Waregem verslaat Melco Ieper

De heroptredende Brecht Guillemyn tussen drie Ieperlingen. © ELD

In Top Division Men 1 hield Basket Waregem de volle buit thuis tegen Melco Ieper na een spannende ontknoping. Het werd 85-74

Waregem, voor het eerst terug met Brecht Guillemyn, opende in een goed gevulde sporthal De Treffer de score via Leigh Enobakhare. Beide teams bleven in elkaars buurt tot 12-10. Robin Spaens hield daarna Ieper met acht punten op een rij in het spoor van de thuisploeg: 21-18 na 10 minuten. Ook in deel twee bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Enokbakhare bezorgde Waregem een bonus van drie punten aan de rust: 36-33.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer en via een bom van Spaens werd het 42-43. Lang bleef dit kleinste verschil echter niet op het bord staan. Giel Vanthournout ontbond zijn duivels met 7 punten op een rij: 62-55 na dertig minuten spelen. In de slotperiode dikte die voorsprong aan tot 14 punten via Brecht Guillemyn: 69-55. De Ieperlingen gaven zich zomaar niet gewonnen. Alexander Schepens bracht zijn ploeg terug tot op vijf punten met nog vijf minuten op de klok. Een collectief sterk Waregem hield echter het hoofd koel en nam terug afstand: 79-67. Een bom van Guillemyn nam alle twijfels weg. Eindstand 85-74. Door deze zege komt Basket Waregem op een voorlopige derde plaats. Melco Ieper staat zevende.