Basket Waregem verliest op het veld van BBC Croonen Lommel met het kleinste verschil

Arne Steinbach werd topschutter met 22 punten. © (Foto ELD)

In Top Division One verloor Basket Waregem One voor het eerst dit seizoen. Op het veld van BBC Croonen Lommel werd het 75-74.

Lommel begon het best aan de partij, 7-2. De Limburgers stoomden door naar 25-10 na de eerste periode. Waregem – nog steeds zonder Guillemyn en Samaey – tapten in deel twee uit een ander vaatje. Via het duo Steinbach-Marien stonden de bordjes bij de rust terug in evenwicht: 41-41. De thuisploeg opende na de rust de debatten met een bom. De jongens van coach Foucart bleven echter in de buurt tot de promovendus de foutenlast van Waregem afstrafte vanop de vrijworplijn: 58-52 na driekwart spelen.

Een voorsprong die op het bord bleef staan tot Arne Steinbach met een driepunter de Gaverbeek jongens helemaal terug bracht op ruim vier minuten voor affluiten: 65-64. De Lepeleire bracht zijn team helemaal terug (68-68) maar Lommel was niet van slag en bracht de stand op 75-68 met nog één minuut op de klok. Drie vrijworpen en een driepunter van Marien kwamen net te laat om een eerste nederlaag af te wenden.

Waregem: De Lepeleire 13, Bruyneel, Steinbach 22, Van Vooren 9, Vanthournout 10, Marien 17, Marcou 3, Vansteenkiste, Marreel, Feyers.