Basket Waregem One verslaat Spirou Charleroi Two

Lars De Lepeleire had een ruim aandeel in de winst van Basket Waregem. © (Foto ELD)

In Top Division Men 1 ging Basket Waregem One met de volle buit aan de haal op het veld van Proximus Spirou Charleroi. Het werd 74-81.

Het begon nochtans niet goed voor de jongens van coach Olivier Foucart. Na drie minuten keken ze al tegen een achterstand van 8-0 aan. Een opdoffer die niet meer rechtgezet werd in de eerste periode: 22-13. De Lepeleire opende de tweede periode met een bom. Het sein voor Waregem om uit een ander vaatje te tappen. Brecht Guillemyn bracht zijn ploeg helemaal terug: 27-27 na 14 minuten spelen. Charleroi nam even onder impuls van Demirtas (ex-Gistel Oostende) terug afstand (39-34), maar Aaron Van Vooren zette de bordjes terug in evenwicht. 41-41 ruststand. Thierry Marien nam onmiddellijk na de break zijn ploeg op sleeptouw. De thuisploeg kwam nog even opzetten maar moest toch toezien hoe Waregem met een negenpuntenkloof de slotperiode mocht aanvatten: 53-62. De collectief sterke bezoekers diepten hun voorsprong nog uit tot maximaal 13 punten: 55-68. Spirou gaf zich niet zomaar gewonnen, en kwam met een bom van Demirtas terug tot 71-74 met nog 1’20 op de klok. Een driepunter van Van Vooren en vrijworpen van De Lepeleire en Guillemyn namen echter alle twijfels weg. Eindstand 74-81. Meteen de zestiende zege van het seizoen voor Basket Waregem dat door het verlies van Melsele-Beveren alleen aan de leiding komt.

Quarterstanden: 22-13/41-41/53-62/74-81

Speelden: De Lepeleire 14, Steinbach 4, Van Vooren 13, Vanthournout 9, Enobakhare 6, Samaey 3, Guillemyn 15, Bruyneel 5, Marien 12, Marcou.