Basket Waregem niet voorbij BBC Croonen Lommel

Bart Samaey was één van de uitblinkers bij Waregem. © (Foto ELD)

In Top Division Men 1 verloor Basket Waregem zijn tweede wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs tegen Croonen Lommel. Na een spannende slotfase werd het 75-66. Dinsdag valt de beslissing in Waregem.

Bart Samaey opende de debatten met 4 punten: 0-4. Ceyssens en Schelkens zorgden voor de eerste voorsprong van de thuisploeg: 9-8. Clemente zette de 13-8 op het bord na 10 minuten. In de tweede periode ging Lommel op zijn elan door. Bruyneel opende voor Waregem wel met een driepunter, maar Hendrix dikte aan tot 37-22. Guillemyn milderde tot 41-28 aan de rust.

Na de koffie zorgden twee bommen van opnieuw Guillemyn dat de kloof herleid werd tot 8 punten: 48-40. Bommen van Hendrix en Jacobs deden de voorsprong van de Limburgers opnieuw groeien tot 61-49 bij het ingaan van de slotperiode. Van Vooren opende de beslissende fase met een bom. Enobakhare en Guillemyn brachten Waregem terug langszij: 62-62 en 64-64. Jacobs bracht Lommel terug op 67-64 vanop afstand met nog 2 minuten op de klok. Maesen deed er op zijn beurt nog eentje bovenop met een bonusvrijworp. Vanop de vrijworplijn klaarden de jongens van coach McCollum de klus. Eindstand 75-66.

Dinsdag staat de beslissende belle in Sporthal De Treffer geprogrammeerd.

Quarterstanden: 13-8/41-28/61-49/75-66

Speelden: De Lepeleire 2, Samaey 12, Steinbach 2, Van Vooren 19, Vanthournout 4, Guillemyn 13, Bruyneel 3, Marien 4, Enobakhare 7, Marreel.