De jongens van coach Olivier Foucart begonnen meteen alert aan de partij. Onder impuls van Arne Steinbach stond het 16-5 na 5 minuten. De Limburgers waren meteen op achtervolgen aangewezen. Enobakhare zorgde voor de 25-13 na een sterke eerste periode. Toen Bart Maesen na ruim twee minuten in de tweede periode geblesseerd uitviel, leek de opdracht voor Lommel uitzichtloos. Waregem acteerde collectief heel sterk en diepte zijn voorsprong uit. Van Vooren was goed voor een maximale bonus van 16 punten voor de rust: 41-25. Jacobs milderde tot 43-29 aan de rust.

De Lepeleire opende de score na de break. Enobakhare zette de twintiger op het bord na ruim zes minuten spelen: 59-38. Vanthournout zorgde voor de grootste voorsprong van deel drie: 66-42. In een overbodige slotperiode kon Lommel geen vuist meer maken tegen een collectief sterk Waregem. Een bom van Guillemyn zette de 25 puntenkloof op het bord: 80-55. Youngster Stef Feyers mocht met een driepunter de 85-62 eindstand op het bord zetten. Vrijdagavond staat al de eerste wedstrijd van de halve finale in De Treffer tegen Gent Hawks op het programma. De terugwedstrijd is zondag in het Tolhuis in Gent. Een eventuele belle is voor dinsdag in Waregem.

Quarterstanden: 25-13/43-29/66-44/85-62

Speelden: De Lepeleire 10, Samaey 11, Feyers 3, Steinbach 18, Vanthournout 13, Guillemyn 9, Bruyneel, Marreel, Marien, Vansteenkiste, Enobakhare 13, Van Vooren 8.

(ELD)

De jongens van coach Olivier Foucart begonnen meteen alert aan de partij. Onder impuls van Arne Steinbach stond het 16-5 na 5 minuten. De Limburgers waren meteen op achtervolgen aangewezen. Enobakhare zorgde voor de 25-13 na een sterke eerste periode. Toen Bart Maesen na ruim twee minuten in de tweede periode geblesseerd uitviel, leek de opdracht voor Lommel uitzichtloos. Waregem acteerde collectief heel sterk en diepte zijn voorsprong uit. Van Vooren was goed voor een maximale bonus van 16 punten voor de rust: 41-25. Jacobs milderde tot 43-29 aan de rust. De Lepeleire opende de score na de break. Enobakhare zette de twintiger op het bord na ruim zes minuten spelen: 59-38. Vanthournout zorgde voor de grootste voorsprong van deel drie: 66-42. In een overbodige slotperiode kon Lommel geen vuist meer maken tegen een collectief sterk Waregem. Een bom van Guillemyn zette de 25 puntenkloof op het bord: 80-55. Youngster Stef Feyers mocht met een driepunter de 85-62 eindstand op het bord zetten. Vrijdagavond staat al de eerste wedstrijd van de halve finale in De Treffer tegen Gent Hawks op het programma. De terugwedstrijd is zondag in het Tolhuis in Gent. Een eventuele belle is voor dinsdag in Waregem.(ELD)