Basket Waregem knokt zich naar belle tegen Gent Hawks

In de terugwedstrijd van de halve finale slaagde Basket Waregem er op het veld van Gent Hawks in om een derde wedstrijd uit de brand te slepen. Het werd 67-70 na een nagelbijter van formaat.

In een gelijk opgaand eerste quarter was het Leigh Enobakhare die Waregem het gros van de punten bezorgde. De Belgische Nigeriaan kreeg daarbij de hulp van Brecht Guillemyn en Arne Steinbach om een 15-19 na 10 minuten op het bord te zetten. Een bonus die in deel twee opliep tot 9 punten via Guillemyn: 24-33.

Gent recupereerde de geblesseerde Robin Mestdagh, en die deed meteen zijn duit in het zakje. Met de hulp van Vermoesen en Depooter stond de stand terug in evenwicht: 34-34. Mestdagh bracht zijn ploeg op voorsprong net voor de rust: 38-36.

Arne Steinbach opende de tweede helft met een bom. Gent reageerde via Depooter, maar opnieuw uitblinker Steinbach bracht Waregem langszij: 53-56 na driekwart spelen. Onder impuls van Thierry Marien stond het na twee minuten spelen in de slotperiode 55-63. Een kloof die op het bord bleef tot 4 minuten voor het eindsignaal.

Laurent Lhote knalde twee bommen door de ring voor de thuisploeg en alles was te herdoen: 64-66. Steinbach en Vermoesen scoorden om beurten nog vanop afstand, maar Van Vooren had het eindwoord vanaf de vrijworplijn. Eindstand 67-70.

Dinsdag staat de derde en beslissende wedstrijd op het programma. Afspraak om 20.00 uur in Sporthal De Treffer. Inzet: een ticket voor de finale.