Basket Waregem grijpt naast derde titel

Leigh Enobakhare zat voortdurend in de tang door de Oxaco verdediging. © ELD

In de beslissende belle is Basket Waregem er niet in geslaagd om zijn derde titel binnen te rijven. In een tot de nok gevulde De Treffer ging het met 61-76 de boot in tegen Oxaco BBC Boechout.

Waregem begon de titelmatch desastreus. Onder leiding van Jonas Foerts stond het na ruim 4 minuten 0-11. Steinbach maakte de eerste Waregemse punten vanop de vrijworplijn, maar opnieuw Foerts zette de 2-14 op het bord. Een opdoffer die slechts gedeeltelijk werd recht gezet na tien minuten: 12-20.

Ook in de tweede periode bleef Oxaco de wet dicteren. Drie bommen op een rij zorgden voor de 15-29. Via Celis en Pegg ging het naar 21-39. Van Vooren en Vanthournout milderden nog tot 30-45 aan de rust.

Van Vooren opende in de tweede helft de debatten. Een beresterke Sam Van Hoey (20p) liet echter zijn ploeg nog verder uitlopen, 38-58. Twee bommen op een rij van Marien zorgden voor de 44-60 na driekwart spelen.

Waregem begon de slotperiode verschroeiend met een 11-3: 55-63. Daarna volgde een discutabele fase waarin Boechout een driepunter en twee vrijworpen uit een eerder gefloten fase kreeg. Het spel zat op de wagen waardoor de wedstrijd maar liefst 6 minuten stillag. De scheidsrechters wisten het niet meer. De thuisploeg kon daarna geen vuist meer maken. Vanthournout mocht de 61-76 eindstand op het bord zetten. Geen titel dus voor Waregem dat een schitterend seizoen ziet eindigen met een valse noot.