Basket Waregem gaat onderuit op het veld van Boechout

Thierry Marien scoorde hier voor Basket Waregem. © ELD

In de finale van de play-offs is Basket Waregem er niet in geslaagd om in twee wedstrijden kampioen te worden. Op het veld van Oxaco BBC Boechout ging het met 81-61 de boot in.

Nadat Waregem vrijdagavond de eerste wedstrijd op eigen veld tot een goed einde bracht, kon het zondagavond de klus klaren op het veld van Oxaco Boechout. In een gelijk opgaand openingsquarter was al vlug duidelijk dat de scheidsrechters een hoofdrol gingen spelen, in het nadeel van de West-Vlamingen. Toch hield Waregem, gesteund door een talrijk meegereisde supportersshare, gelijke tred met de groenhemden: 17-15 na 10 minuten.

De thuisploeg begon het best aan de tweede periode. Via Van Gelder ging het naar 28-19. Vanthournout en Marien milderen tot 30-26, maar Iliaens bezorgde Oxaco een bonus van 10 punten: 37-27. Een bom van Guillemyn en vrijworpen van Marien en Vanthournout brachten Waregem terug tot 40-35 aan de rust.

Ook na de koffie waren het de scheidsrechters die flagrant in het nadeel van de bezoekers floten. Een verloren zaak voor de jongens van coach Foucart die hun achterstand zagen groeien tot 16 punten in de derde periode. Een bonus die de thuisploeg nog uitdiepte tot maximaal 25 punten in de slotperiode met nog drie minuten op de klok. De youngsters kregen toen nog hun kans, en milderden nog tot 81-61. Een wedstrijd om vlug te vergeten voor Waregem, die dinsdag in De Treffer zijn derde titel kan pakken. Afspraak om 20.00 uur.