Basket Tielt kijkt uit naar topper tegen BBV Oedelem: “Winnen betekent een eerste stap richting promotie”

Joren Heymans. (foto WD)
Redactie KW

Basket Midwest All-in Garden Tielt speelt zaterdag in derde provinciale heren A een heel belangrijke wedstrijd, want dan staat het tegenover leider Oedelem, dat één punt meer telt, maar wel een match meer heeft gespeeld.

“De voorbije wedstrijd tegen Ieper kondigde zich aan als een makkie”, weet Joren Heymans (27), die met zijn 1,95 meter als forward speelt en huisarts is in De Pinte. “In dergelijke wedstrijden, net zoals die tegen Izegem, hadden we gestaltevoordeel en stond de tegenstander lager in de rangschikking. Dan moet je geconcentreerd starten, maar dat deden we niet, waardoor de coach moest ingrijpen. Na het eerste quarter, waarin we zelfs op achterstand stonden maar nog op gelijke hoogte kwamen (18-18), staken we een tandje bij en liepen vlot uit, wat resulteerde in een 105-43 eindstand.”

“Volgende wedstrijd is de topper in en tegen Oedelem. Het is duidelijk te zien in de stand – ze staan ook bovenaan – dat het een ploeg van een ander kaliber is. Het is nu mijn eerste seizoen bij Tielt. Voordien speelde ik enkel in Oost-Vlaanderen, dus ik ken onze volgende tegenstander en hun spelers niet. We zullen voor die wedstrijd doen zoals we voor iedere wedstrijd doen. Zo goed mogelijk voorbereiden en ook proberen daar te winnen. Aangezien we op verplaatsing spelen, wordt het extra moeilijk. We hebben een kern van 12 spelers. Elke speler doet zijn ding waar hij goed in is, we hangen niet van de inzet van één persoon af. Als we winnen, kunnen we een eerste stap zetten om ons doel, de promotie, te bereiken.”

Ik ken Oedelem heel goed. De ploeg heeft voor mij geen geheimen meer

“Dit is inderdaad een eerste kleine stap richting promotie”, pikt coach Hans Vanoosthuyze in. “Momenteel zijn we de enige ongeslagen ploeg in derde provinciale. Als we de eerste ronde winnen zonder verlies, hebben we een voorsprong op de concurrentie. We moeten dus steeds op ons hoede zijn en de ganse wedstrijd goed spelen. Als we dat niet doen, zullen we snel het deksel op de neus krijgen. Ik ken Oedelem heel goed. Het zijn allemaal gasten die van eerste provinciale komen en ik heb er meermaals tegen gecoacht. Ik heb ze trouwens dit seizoen al eens zien spelen. Voor mij hebben ze geen geheimen meer. Winnen tegen die ploeg is de enige opdracht en dat kan met onze zeer goed uitgebalanceerde en complete ploeg. Winst betekent niet de definitieve stap, wel een grote stap. Ik denk dat Wielsbeke, dat zo goed als onze evenknie is, onze voornaamste tegenstander voor de titel is. Ik zie Langemark en Oedelem nog punten laten liggen. Het is aan mijn mannen om te tonen dat wij terecht bovenaan staan en aanspraak kunnen maken op de titel.” (WDV)

Zondag 5 december om 18 uur: BBV Oedelem Two – Basket Midwest All-in Garden Tielt One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.