Basket SKT Ieper wint topper tegen Gent Hawks na verlengingen

© (Foto VDB)

Basket SKT Ieper heeft zaterdagavond in Top Division One de topper tegen Gent Hawks gewonnen (80-78).

Palinckx wees SKT Ieper meteen de juiste weg met twee korven. Met een driepunter van Mbaye kwam de thuisploeg op 9-2. Giel Vanthournout, Bruggeling en vorig seizoen nog bij Basket Waregem One aan de slag, hield Gent in de wedstrijd (11-6). Vijf punten op rij van Lunguana gaven Ieper een bonus van tien punten na het eerste kwart (18-8).

Ook in het tweede quarter konden de bezoekers niet meteen een vuist maken. Ieper controleerde de partij en liep op het kwartier tot 31-11 uit via driepunters van Mestdagh en Mertens. Mestdagh bleef binnenknallen. Met acht op dertien aan driepunters in de eerste helft ging Ieper met een voorsprong van 42-25 rusten.

Na vier minuten in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ieper. Devacht zorgde met een korf en bonusvrijworp voor 49-31. Gent Hawks drong aan, maar slaagde er niet in de kloof in het derde quarter onder de tien punten te krijgen (57-43).

Zelfde verhaal in het slotquarter. Ieper controleerde en domineerde de partij. Op vier minuten van het einde dook Gent via Ieperling Stevens, met zeven punten op een rij, onder de tien punten (62-54). Van Impe driepunterde de bezoekers naar 66-57 met nog drie minuten op de klok. Lunguana reageerde met een bom (69-59). Bij het ingaan van de slotminuut kwam Gent op 69-67 via Vermoesen. Met een op twee vrijworpen zorgde Palinckx voor 70-67 met nog 18 seconden op de klok. Penninck gooide een driepunter binnen voor de gelijke stand (70-70). Ieper verloor in de ultieme aanval de bal, maar het laatste shot van Gent ging naast. Verlengingen dus.

Daarin scoorde Lunguana de eerste korf (72-70). Met drie vrijworpen kwamen de bezoekers terug aan de leiding (72-73). De Pooter diepte uit tot 72-76, Devacht milderde met een korf en bonusvrijworp (75-76). Mertens zette Ieper op voorsprong, Devacht voegde daar nog 2 vrijworpen aan toe (79-76) op 35 seconden van het einde. Mertens stelde de zege veilig.

Ieper: D’herck 2, Mestdagh 13, Devacht 12, Mbaye 10, Palinckx 10, Lunguana 18, Mertens 9, Vanhaverbeke 2, Fall 4.