Basket SKT Ieper verliest oefenwedstrijd van eersteklasser Spirou Charleroi

Anton D'Herck van SKT tussen Milan Samandzic en Noé Botuli. © EF
Redactie KW

Basket SKT Ieper speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Spirou Charleroi. De wedstrijd eindigde op 58-91 in het voordeel van Charleroi.

Voor Spirou Charleroi uit de Euromillionsleague, onder leiding van coach Sam Rotsaert, was het de eerste oefenpot van het seizoen. Basket SKT Ieper zit in de laatste rechte lijn richting competitiestart. Zaterdagavond begint Ieper aan de competitie in Top Division One op bezoek bij Croonen Lommel.

Het eerste quarter viel heel goed mee. Ieper kon min of meer gelijke tred houden met Charleroi (22-27). In het tweede quarter zette de bezoekers heel veel hoge druk. Charleroi greep Ieper bij de keel. In geen tijd liep Charleroi uit. Bij de rust stond het al 28-50 in het voordeel van de eersteklasser.

Na de pauze kon Ieper opnieuw goed meespelen. De ploeg van coach Minne won zelfs het derde quarter (49-66), maar stond nog steeds ruim op achterstand. Charleroi sloot af met een sterk slotkwart. Het klasseverschil werd goed duidelijk, te meer Charleroi ook afwerkte aan een heel hoog shotpercentage.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier