https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Basket SKT Ieper One begint dit weekend aan Beker van België: “Goed om opnieuw een wedstrijdgevoel te hebben”

Kjell Devacht (EFL) © Eric Flamand
Bjorn Vandenabeele

Basket SKT Ieper speelde maandag zijn eerste scrimmage, zaterdagavond begint in eigen huis het echte werk in de poulefase van de Beker van België. Dan komt Sprimont over de vloer. Kapitein Kjell Devacht is klaar om opnieuw te knallen met Basket SKT Ieper.

Basket SKT Ieper is nog niet zo lang bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Top Division One. “We zijn nu aan onze tweede week bezig”, zegt Kjell Devacht. “We zijn iets later begonnen dan de andere ploegen.”

Eerste test

Maandagavond werkte Ieper de eerste scrimmage van het seizoen af. Tegenstander was KBBC Oostkamp, dat een reeks lager speelt in Top Division. Ieper haalde het met 70-52. “Een eerste test om te zien wat onze eerste trainingsweek teweeggebracht heeft. Het resultaat is niet echt belangrijk, we kijken vooral hoe we elkaar weten te vinden op het veld. Het was goed om opnieuw een wedstrijdgevoel te hebben.” Ondanks ander half jaar geen competitie lijkt het allemaal wel mee te vallen als we het over de fysieke paraatheid hebben. “De conditie is goed, iedereen heeft zich goed voorbereid op het seizoen. Het balgevoel en wedstrijdritme komt zeker terug in de voorbereiding.” Zaterdagavond staat de eerste wedstrijd met inzet op de agenda. Ieper speelt dan voor de poulefase van de Beker van België tegen Sprimont. “Bekermatchen zijn de perfecte wedstrijden om ons voor te bereiden op het seizoen. Uiteraard is het de bedoeling om verder te geraken in de beker, dus we zullen er alles aan doen om deze ook tot een goed einde te brengen.”

De bekermatchen zijn de perfecte wedstrijden om ons voor te bereiden op het seizoen

Grote ambities

“Ik denk dat we vooral naar onszelf zullen kijken in het begin. Bezig zijn met het verbeteren van ons eigen spel. Als we dat doen, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we de wedstrijd kunnen winnen. We moeten ook zorgen dat we de nieuwe spelers kunnen inwerken en elkaar vinden op het veld.” Ook dit seizoen zijn de ambities groot in Ieper. “Zoals altijd is het de bedoeling om de play-offs te halen, indien mogelijk met een voordelige uitgangspositie”, besluit de kapitein. “Het niveau van alle ploegen is volgens mij omhoog gegaan, dus er zullen veel ploegen meedoen voor deze plaatsen.”

Zaterdag 28 augustus om 20.45 uur: Basket SKT Ieper One – Sprimont.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.