Basket Sijsele verslaat KB Gistel Oostende

Tibo De Coessemaeker hielp Sijsele in de slotfase aan de zege. © VDB

Vrijdagavond speelde KB Gistel Oostende tegen Basket Sijsele in Top Division. De bezoekers wonnen met 55-68.

De Pourcq opende na goed 30 seconden de score. Het duurde drie minuten vooraleer Huurman de bordjes gelijk zette (2-2). Gebbert zorgde met een driepunter halfweg het eerste kwart voor 7-2. Deplancq dichtte de kloof tegen zijn ex-ploeg (7-7). Maes benutte maar één van zijn twee vrijworpen voor 12-11 na 10 minuten.

Twee op drie voor Sijsele

De Baene opende het tweede kwart met een driepunter. Kediambiko zette de kustploeg zowaar 6 punten voorop (20-14). Sijsele sloot weer aan, Maes zorgde met een bom zelfs voor 24-28 bij de rust. Na de pauze bracht Dierickx de bezoekers op een voorsprong van 8 punten (31-39). Huurman driepunterde KBGO naar 41-43, Delplancq legde de 43-51-quarterstand vast.

In de slotperiode kon Sijsele de voorsprong maar heel even rond de 10 punten houden. Huurman zette 53-56 op het bord met nog 5 minuten op de klok. De Coessemaeker scoorde bij 55-61 twee korven op een rij en wat vrijworpen, goed om de zege veilig te stellen. Voor Sijsele was dit de tweede zege in drie matchen, KB Gistel Oostende wist nog niet te winnen dit seizoen.

Oostende: Bin Musema Fundi 3, Lambrecht 11, Huurman 12, Buysse 2, Gebbert 10, Kediambiko 7, Massey 2, Waleson 8.

Sijsele: De Pourcq 4, Maes 10, Dierickx 12, Verborgt 9, De Coessemaeker 9, Delplancq 7, De Baene 3, Van Impe 14.