Basket Sijsele Two wint Beker van West-Vlaanderen

© (Foto ELD)

Voor de derde keer op een rij mocht Basket Sijsele Two het seizoen afsluiten met de Beker van West-Vlaanderen. In een wedstrijd die lang in evenwicht was, trok het na de rust nog eenvoudig aan het langste eind. Het werd 86-65 tegen Avanti Brugge One.

Avanti Brugge, kampioen in tweede provinciale, begon de partij met een voorgift van 5 punten. Onder impuls van Palinckx werd die bonus al vlug teniet gedaan. Zes punten op een rij van Decoessemaeker brachten de stand op 18-15 na 10 minuten spelen. Het talrijk opgekomen publiek zag in de tweede periode een meer evenwichtiger partij. Bij de rust stonden de bordjes op 37-35.

Na de koffie nam een fysiek sterker Sijsele stilletjes aan de bovenhand: 59-51 na dertig minuten. Debaene en Verborgt zorgden voor de scores. Bij de Bruggelingen was het De Boysere die de nog de bakens probeerde te verzetten. Vanop de vrijworplijn klaarde Sijsele echter in de slotperiode volledig de klus. De voorsprong dikte nog aan tot 86-65. Verdiende overwinning voor de jongens van coach Dehaese die zo zichzelf opvolgen.