Basket Sijsele Two en Avanti Brugge One spelen finale Beker van West-Vlaanderen

Albrecht forceerde de beslissing in het voordeel van Avanti Brugge. © ELD
Redactie KW

Vrijdagavond werden in de Kortrijkse Sportcampus Lange Munte de halve finales bij de heren afgewerkt. Basket Sijsele Two haalde het met 80-68 van Duva Fruit Gistel Oostende Three. Avanti Brugge One was na een spannend slot met 77-80 te sterk voor Mibac Middelkerke One.

In de eerste halve finale begon Gistel Oostende met een voorgift van 5 punten. Die bonus werd al vlug teniet gedaan: 25-19 na 10 minuten. Onder impuls van Palinckx hield Basket Sijsele Two zijn voorsprong vast aan de rust: 43-35. Ook na de break kon Duva zijn opponent niets in de weg leggen. Na driekwart spelen stonden de bordjes op 63-50. In een overbodig slotquarter bleef de voorsprong staan: 80-68 eindstand.

Heel wat spannender ging het eraan toe tussen Avanti Brugge (+5) en Mibac Middelkerke. Mibac ging het best van start: 21-17. Tot aan de rust bleef de bonus op het bord staan: 38-33. Onder impuls van Rappé en Albrecht werden de rollen na de koffie omgedraaid. De 11-21-cijfers in de derde periode brachten de score op 49-54 na 30 minuten. Middelkerke kwam nog stevig opzetten, maar Albrecht bezegelde het lot van de kustjongens. Eindstand 77-80.

Vanavond om 21.00 uur staat de finale op het programma tussen Basket Sijsele Two en Avanti Brugge One.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier