Basket Sijsele pakt derde overwinning van het seizoen in derby tegen Gistel Oostende

© (Foto MD)
Redactie KW

Na een spannende tweede helft behaalde Sijsele One zijn derde zege van het seizoen tegen hekkensluiter Gistel Oostende One: 74-69.

De thuisploeg opende de score, maar daarna heerste er enige tijd perfect evenwicht (6-6). Bij 10-11 kwam Gistel heel even op voorsprong, maar dat was voor Sijsele het sein om een tandje bij te steken: 19-11 na het eerste quarter.

Verborgt en co. gingen door op dat elan (23-11) door strak te verdedigen: hoog een eerste keer storen en daarna terugplooien in een 3-2 zone. Gistel had daar in eerste instantie geen antwoord op, wat leidde tot een maximale 31-15 voor de thuisspelers. Met 12 punten in het tweede quarter kon Bin Musema Fundi een eerste keer weerwerk bieden, maar de koffie werd genuttigd bij 38-25.

Na de pauze werd snel duidelijk dat de Sijseelse zone meer en meer aan flarden geschoten werd: Lambrecht en Bin Musema brachten de tussenstand in de driepunters zowaar op 1-8 en de mannen van coach Smout slopen vervaarlijk dichtbij (46-43).

Het slotquarter ging in bij 55-50 en had alle spanning en sportiviteit van een echte topper, zij het dan in de kelder van Top Division One. Eerst gaf De Baene zijn rebound weg aan Huurman, met een bommetje zette hij dat zelf snel recht, maar op 6’10” stuurde Lambrecht zijn team weer naar de kop: 60-61. Drie minuten later (65-65) was helemaal niet duidelijk voor wie het derbylaken zou zijn. De Coessemaeker had echter nog niet al zijn kunnen laten zien. De topschutter zette zelf de eindstand op het bord met zijn 23e punt.

Omdat ook de concurrenten voor de degradatie blijven winnen, blijft het er benard uitzien. Alleen een klein mirakel kan één van beide teams nog in de op één na hoogste reeks houden.

Basket Sijsele One: MAES, DE COESSEMAEKER 23, VAN IMPE 12, VERBORGT 14, DELPLANCQ 12, De Baene 8, De Pourcq 5.

Duva Gistel/Oostende One: SMOUT 5, LAMBRECHT 21, GEBBERT, WALESON 2, HUURMAN 10, Bin Musema 22, Kediambiko 7, Platteeuw, Rebergen, Buysse 2.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier