Basket Sijsele One wordt onverwacht kampioen na falen concurrent

Door zelf te winnen tegen staartploeg Aalter deed Sijsele niet meer dan verwacht werd. De verrassing van de avond kwam echter uit Zottegem. De thuisploeg, zelf nog maar net zeker van het behoud, versloeg Bornem, de laatste uitdager voor de titel (87-82). De verrassing bij de Sijseelse spelers en begeleiders was groot.

Tibo De Coessemaeker was één van de uitblinkers in wat na afloop de titelwedstrijd bleek te zijn geweest. (Foto Bart)

De Sijseelse spelers stonden al onder de douche toen het nieuws uit Zottegem binnenkwam. “De meegereisde begeleiders zaten in de cafetaria op het gemak te wachten, toen er plotseling lawaai en feestgedruis weerklonk”, aldus voorzitter Jurgen Morel. “Enerzijds is dit natuurlijk een anticlimax en een heel vreemd gevoel. Anderzijds: kampioen is kampioen! Maar een feestje was nog niet gepland.”

“Willen resterende wedstrijden winnen”

Ook coach Kris De Pauw moest nog naar zijn spelers toen hij het nieuws vernam. “Deze titel was twee keer niet gepland: niet voor aanvang van het seizoen en niet voor aanvang van de wedstrijd in Aalter. Zelf speelden we op hoog niveau; aan de rust was de stand 21-40, na het derde quarter lagen we 30 punten voor en uiteindelijk sloten we af op 65-83. Van de tussenstanden in Zottegem waren we niet eens op de hoogte. Door die onverwachte titel kunnen we wellicht bevrijd spelen. De resterende twee wedstrijden willen we nog winnen. Over veertien dagen wacht de uitwedstrijd tegen de buren van Racing Brugge en daar hebben we nog iets recht te zetten, na de nederlaag in de heenmatch.”

Hoe het onverwachte feestje verder zou verlopen, moest ter plaatse nog beslist worden.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.