Basket Sijsele One heeft al een nieuwe coach voor volgend seizoen

Dinsdagavond kreeg coach Kris De Pauw te horen dat hij volgend seizoen niet langer coach is van tweedeklasser Basket Sijsele One.

© (Foto VDB)

Het nieuws sloeg bij De Pauw in als een bom. Hij had eerder dit jaar de bevestiging gekregen dat hij coach mocht blijven. Toen realiseerde hij ook met Enobakhare en Hofmans twee toptransfers voor volgend seizoen. Zij kwamen om met De Pauw te werken naar Sijsele.

Ondertussen heeft Sijsele ook een nieuwe coach aangesteld. Het wordt de 41-jarige Tibo T’Joncke die begin januari ontslagen werd als coach van eerstelandelijker Sgolba Aalter. T’Joncke was van 2015 tot 2017 speler bij Sijsele.

“Basket Sijsele heeft beslist om Kris De Pauw niet opnieuw als headcoach aan te stellen voor het seizoen 2020-2021. Kris heeft met hart en ziel deze functie tijdens de laatste 6 seizoenen ingevuld, waarvoor we hem nogmaals willen bedanken. Gezien zijn kennis en ervaring was dit geen gemakkelijke beslissing voor de bestuursleden van de club”, reageerde Sijsele op de eigen Facebookpagina.

“Een aantal van onze kernspelers zijn echter doorgestroomd vanuit onze jeugdopleiding, en om hun verdere ontplooiing na 6 seizoenen werken met dezelfde coach te verzekeren leek het ons aangewezen om hen onder begeleiding van een nieuwe coach met andere inzichten en accenten verder te laten groeien.”

“We zijn dan ook zeer blij dat we denken in Tibo T’Joncke de geschikte man gevonden hebben om deze taak vanaf het seizoen 2020-2021 op te nemen. Tibo is geen onbekende voor onze club, na heel wat ervaring als professioneel speler voor onder andere BC Gent, Brother Gent, Ieper, Bergen en Optima Gent speelde hij in de seizoenen 2015-16 en 2016-17 voor Basket Sijsele waarna hij afscheid nam van zijn loopbaan als actieve speler en zich verder heeft toegelegd op zijn coaching carrière.”

Het artikel over het ontslag van De Pauw kan je hier lezen.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.