Basket Namur Capitale pas na de rust voorbij Kortrijk Spurs

Jitte Baelen debuteerde zonder complexen. © (Foto ELD)

Na een aangenaam kijkstuk moest Kortrijk Spurs uiteindelijk pas na een mindere derde periode plooien voor de profs uit Namen. Het werd 52-72.

Kortrijk moest het stellen zonder Emma Van Thuyne, maar zag de 15-jarige Jitte Baelen debuteren in de hoogste klasse. Lara Gaspar zorgde in de aanvangsfase voor de Kortrijkse scores. Bij Namen was het de boomlange Rainge die haar duit in het zakje deed. Een bom van Foucart zorgde voor de 17-11 tussenstand na 10 minuten. In de tweede periode bleef de partij evenwichtig. Duhamel hield de Spurs op voorsprong halfweg: 28-26. Na de koffie schakelden de bezoekers een versnelling hoger. Plots stond het 31-41. Twee bommen op een rij van Foucart brachten de thuisploeg terug tot 39-41. Toch was het Namen dat met een 40-47 tussenstand de slotperiode inging. Belgian Cat Hanne Mestdagh dropte twee bommen voor de bezoekers. Ogun vond plots de weg naar de ring, waardoor de kloof nog uitgediept werd tot een twintiger. Jitte Baelen (15) debuteerde knap met zes punten op een rij. Eindstand 52-72.

“De eindstand heeft toch een vertekend beeld van de wedstrijd”, zucht Sien Devliegher. “Tot de rust waren we zeker de evenknie. Tot we hun buitenlandse speelsters al te makkelijk lieten shotten in de derde periode. Op papier zou dit een logische nederlaag moeten zijn, maar we acteerden zeker niet slecht vandaag. Hier kunnen we veel uit leren.” De Wervikse Jitte Baelen speelde in de slotperiode haar eerste minuten in eerste nationale. “Daar was ik toch wel wat nerveus voor”, glundert ze. “Ik had helemaal niet verwacht speelkansen te krijgen. Dat ik me kon tonen is toch leuk meegenomen”, aldus de talentvolle Jitte Baelen.

Quarterstanden: 17-11/28-26/40-47/52-72

Speelden: S. Devliegher 6, Leire, Baelen 6, Heyse 4, Strumane, Ducoulombier 2, Gaspar 14, E. Devliegher, Foucart 13, Duhamel 5.