Basket Midwest Tielt promoveert naar derde provinciale na titel in vierde A

Basket Midwest Tielt pakte de titel in vierde provinciale A. © foto Basket Midwest Tielt
Redactie KW

Na een seizoen vol kommer en kwel ging Basket Tielt vorig jaar de samenwerking aan met Spie Izegem, vooral bij de jeugd. De club kreeg ook een nieuwe naam: Basket Midwest Tielt en door de titel te pakken in vierde provinciale A is de promotie naar derde meteen een feit.

Ook coach Hans Vanoosthuyze kwam opnieuw bij de club. “De ambitie is kampioen spelen”, wist Hans Vanoosthuyze bij de aanvang van het seizoen te vertellen. “Dat wij dat hebben kunnen realiseren was een beetje ingecalculeerd, de titel is nu een feit. Door de 38-87-overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Lions Zedelgem mochten we de die vieren.”

“Van Red Sharks Koekelare hadden we de meeste concurrentie. In de heenwedstrijd verloren we tegen die ploeg, maar in onze thuiswedstrijd konden we wel winnen en lag de weg naar de titel open. Wij dienden enkel de twee resterende wedstrijden te winnen. Koekelare heeft wel nog een wedstrijd tegoed, maar ons voordeel is niet meer te overbruggen zodat de titel in vierde provinciale A binnen is”, aldus nog de Tieltse trainer-coach.

Basket Midwest Tielt speelt nu nog vier wedstrijden, heen en terug tegen de kampioenen uit de andere reeksen, Kortrijk Spurt Five en BBC P Heuvelland One, maar de promotie is dus al een feit. (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier