Basket Lummen klaart klus op de vrijworplijn tegen ION Basket Waregem

© ELD
© ELD
Redactie KW

Geen vierde zege voor ION Basket Waregem in de hoogste klasse van het damesbasketbal. Basket Lummen haalde het met 69-80.

De ploeg van coach Frederic Claessens begon nochtans goed aan de partij, waarin de amper 14-jarige Pauline Bayart debuteerde. Desmet opende de debatten met een bom. Miete Celus, van 2012 tot 2018 nog in de kleuren van Waregem, knalde meteen van op afstand gelijk. Een sublieme Sanne Desplenter bracht de score naar 9-3. Vanderhoydonks bracht de Limburgers terug, maar via Desmet werd het 16-11.

Slordig spel

Beide ploegen bleven daarna wel in elkaars buurt. Merel Knaepen bracht Lummen na de eerste periode op 22-24 voorsprong. In deel twee sprong Waregem slordig om met zijn kansen waarvan Lummen profiteerde. Bayart debuteerde verdienstelijk, maar kon niet verhinderen dan de bezoekers met een bonus van 13 punten gingen rusten: 32-45.

Na de break was het Desplenter (24 punten, 10 op 11) die haar ploeg terug in de wedstrijd bracht. Vijf punten op rij van Vindevogel bracht Waregem terug tot 52-58. Die kloof bleef ook na 30 minuten op het bord: 55-62. In de slotperiode was het Vanhoutte die haar ploeg nog even tot op 4 punten bracht, maar van op de vrijworplijn (32 op 37) bleef Lummen ijzig kalm. Eindstand 69-80. Woensdag komt Kangoeroes Mechelen op bezoek naar De Treffer.

“Enkel Desplenter op niveau”

“We verliezen de wedstrijd in de tweede periode”, zucht assistent-coach Tanja Popivoda. “ Teveel balverlies en vrijworpen tegen maakten het verschil. Celus deed ons veel pijn. Maar als enkel Desplenter op niveau is, kan je natuurlijk niet winnen. Hopelijk kunnen we woensdag tegen Mechelen de knop omdraaien.”

In het winnende kamp stond Miete Celus, die na een onderbreking van 2 jaar nog eens in De Treffer stond. “Het voelde meteen vertrouwd aan toen ik de zaal binnen kwam. Het was een blij weerzien met heel wat bekende gezichten. Ik ben dan ook heel blij dat Waregem terug op het hoogste niveau aantreedt. Op de beginfase na hadden we alles onder controle. Er werd tactisch bijgestuurd, op dat vlak verdienden we de zege. Het was leuk te zien hoe Waregem bleef vechten.” (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.