Basket Blankenberge bouwt aan jongere ploeg

Keanu Deman is een van de nieuwkomers bij Blankenberge. © foto MD
Redactie KW

Zonder al te grote verrassingen behoudt Blankenberge One zijn plaats in de landelijke reeksen, na promotie volgend jaar. Met het oog op de toekomst werden enkele jonge spelers aangetrokken.

Het seizoen begon ronduit schitterend voor de kustploeg: vier zeges op een rij en een tijdje medeleider in het klassement. Voor de promovendus was dat bijzonder fraai, want van degradatiezorgen bleven ze daardoor gespaard. Blessures en afwezigheden om diverse redenen deden het radarwerk wat stokken. Maar als straks de studenten en de langdurig geblesseerde Jens Vandermeersch terugkeren, kan coach Pieter De Rycker weer een competitief geheel tussen de lijnen brengen.

Twee nieuwkomers bekend

Ondertussen is de Blankenbergse coach druk bezig met de samenstelling van zijn team voor volgend jaar. Gregory Decock (33) ziet de verplaatsingen vanuit het Gentse niet meer zitten en stopt. Ook Nick Goethals (28, werkomstandigheden) hangt de schoenen aan de wilgen. De rest van de kern wordt behouden. Zij worden alvast aangevuld met Keanu Deman (25, Oostkamp Two) en Alec Wieland (17, Racing Brugge Two). Die laatste zette zijn eerste stappen op een basketterrein in d’Hoogploate en woont in Blankenberge. Er wordt nog uitgekeken naar een guard.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier