Basket BBC Zwevezele opent beker met derby: “Wedstrijd op het scherpst van de snee”

Laurent Petraroli. (foto a-Bart) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

In de poulefase van de Beker van Vlaanderen opent BBC De Westhoek Zwevezele One zaterdagavond met een derby op bezoek bij KBGO Finexa Basket@Sea Two. Beide ploegen zijn al sinds jaar en dag heel ambitieuze teams in hun respectievelijke reeksen. KBGO wil zich laten zien in eerste provinciale, Zwevezele hoopt op de top in tweede landelijke.

Bij BBC De Westhoek Zwevezele is er al een tijdje basketbal te zien in de sporthal. “We zijn nu een week begonnen met de officiële voorbereiding”, zegt Laurent Petraroli. “Maar tijdens de maand juli heeft de coach ervoor gezorgd dat we op een leuke manier weer in ons ritme konden komen. Op vrijdag waren er vrije trainingen, waarop er wedstrijdjes gespeeld werden en er ook veel geshot werd.”

Grote struikelblok na een periode van anderhalf jaar zonder basketbal zou wel eens het fysieke kunnen worden, maar Petraroli heeft daar niet veel vrees voor. “De conditie zit goed, zeker bij de spelers die hun conditie onderhouden hebben tijdens de pandemie. Nu is het vooral nodig dat we wedstrijdritme opdoen.”

Ambitie

De bekercompetitie is daar zeker nuttig voor, in volle voorbereiding, maar toch zit er wel wat ambitie in, ook bij Petraroli. “Iedere wedstrijd wordt sowieso gespeeld om te winnen, maar het belangrijkste is weer ritme opdoen en elkaar weer leren kennen op het veld. Toch zou ik heel graag zoveel mogelijk winnen, ook al is het nog voorbereiding op het seizoen.”

Met KBGO krijgt Zwevezele een ambitieuze tegenstander voorgeschoteld. “Oostende is een van de favorieten voor de titel in eerste provinciale. Zelf ken ik de ploeg niet, maar ik verwacht er wel veel van. Het zal sowieso meteen een wedstrijd op het scherpst van de snee worden.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier